• Club Googong exterior
  • Club Googong exterior
  • Club Googong exterior
  • Club Googong exterior
  • Club Googong exterior
  • Club Googong exterior, communal outdoor area
  • Club Googong exterior, lookout
  • Club Googong indoor pool
  • Club Googong interior communal lounge
  • Club Googong interior communal lounge
  • Club Googong interior display suite

Googong Community Centre

Googong, NSW, Australia

data, awards, description

An all-in-one community hall fits seamlessly into its freshly masterplanned surroundings on Canberra’s south-eastern outskirts.

Residential hub Googong Community Centre is an all-in-one residents’ clubhouse, located in the new, self-contained Googong township. The hall incorporates a gym, cafe, sales and marketing suite and multi-function space, plus a lounge area, 25-metre indoor lap pool and an outdoor resort-style lagoon pool.

A competition-winning design CIC Australia selected AJ+C’s hall design, which responds to both the brief and the site. Complementing its surroundings, the hall’s gently undulating form is inspired by Googong’s natural landscape. It is also carefully sited to enhance the neighbourhood’s curved entry road, with views over a grassed mini-common.

All in one place AJ+C’s all-inclusive hall removes the need for residents to join an external gym or pool. Integrating well into the newly masterplanned township, Googong Community Centre provides a welcoming, convenient location for neighbourhood catch-ups.

Googong Community Centre website

  • Date
    2014
  • Client
    CIC Australia Limited
  • Site
    2 943 m²
  • GFA
    1 165 m²
  • FSR
    0.4:1

news, video, testimonials