Inner City Warehouse (Mancave)

Sydney, NSW, Australia

data, awards, description

Innovative and cutting-edge, AJ+C’s Inner City Warehouse demonstrates how modelling and fabrication technologies are used to create a sophisticated bespoke retreat.

This project is part of an adaptive reuse renovation project of the warehouse in Surryhills.

The space The Mancave is a sculptural carbon fibre pod positioned in the upper floor of the Surryhills warehouse. Featuring a semi-gloss finish of resin-faced foam, the cave is separated into two spaces.

The bedroom A bed sculpted from the wall takes pride of place in the bedroom. A leather-clad floor and recessed LED lighting snake around the base of the room.

The ensuite The ensuite, incorporating a shower area, built-in vanity, freestanding basins and bathtub, provides all the features of more traditional design. Conversely, the skylight exemplifies its originality, recreating the effect of a shaft of light filtering down through a canyon.

The design As the warehouse’s central feature, the pod organises and informs the spaces around it, while providing a private cocoon for rest and privacy.

  • Date
    2014
  • Client
    private

news, video, testimonials