Coogee Surf Life Saving Club (SLSC)

Coogee, Sydney, NSW, Australia

data, awards, description

A major reconfiguration of one of Australia’s oldest surf lifesaving clubs sees training and events facilities expanded, a new ‘lens’ to the beach, and for the first time, full accessibility, with the installation of a lift.

The project to upgrade the 1907 club house at the south end of Coogee Beach catalysed after severe storm damage to the building and sea wall in 2016. The brief from Randwick Council included a focus on state-of-the-art youth training facilities and flexible spaces, catering to different community groups concurrently, enabling the Club to generate revenue for its crucial work of education and water safety.

Replanning saw the bar, commercial kitchen, bathrooms and storage relocated from prominent north positions to the south and west, leaving a large central space for training and functions. Retractable acoustically-rated walls are used to partition this space into four rooms at once. The replanning opened up a commanding view north over Coogee Beach, and the Club’s iconic clock and portico have been restored.

  • Date
    2020
  • Client
    Randwick Council

news, video, testimonials