Readleaf customer service centre

A holistic upgrade to the reception area at Woollahra Council Chambers elevates the atmosphere and service capacity, with a tech-enabled customer hub in a warm forest palette.

Woollahra Council Chambers in Sydney’s east nestles into a privileged harbourside enclave, along with the municipal library and Woollahra Gallery at Redleaf. Refurbishment of Council’s reception area responds to the changing needs of Council, improving the public interface, upgrading its functionality and atmosphere and incorporating new technologies.  

The refresh returns AJC to its award-winning 1997 extension of the Council Chambers. Key to the project is a new customer hub, where the public can meet with Council Service Officers and access digital information. The hub comprises computer stations, enclosed meeting pods, a stand-up meeting table, and digital screens.  

With many Council services and payments increasingly transacted online, the focus of customer service has shifted to less routine, more personal interactions. 

The main reception desk was reclad, and its technology integration upgraded. New storage was created with a seamless new joinery wall that also conceals access to a back-of-house office. A sit-down island desk offers an accessible meeting place. 

Existing meeting rooms are upgraded with timber acoustic wall treatments, a calming forest palette of deep greens and timber against existing concrete floors. Lighting and technology interfaces are improved, while the reception’s new ribbed ceiling conceals cabling and acoustic attenuation.

Project Facts

Location

Gadigal Country, Woollahra, NSW

Client

Woollahra Municipal Council

Services

Interior Design

Complete

2020

Photography

Guy Wilkinson

Key Contacts

Scott Norton
Studio Director, Interiors View profile